Meny Stäng

Vad påverkar priset på löpband?

När man ska köpa ett löpband, märker man snabbt att det finns massvis med olika löpband i olika prisklasser. Men varför skiljer sig egentligen priserna på olika löpband åt så mycket? Och vad är det egentligen som påverkar hur mycket ett löpband kostar?

Här kommer en lista på några saker som enligt vår erfarenhet påverkar priset på ett löpband:

Materialet som löpbandet är gjort i

Ju dyrare och mer hållbart materialet är, desto dyrare blir löpbandet. Men ett bättre material håller förstås längre, och kan även kräva mindre underhåll, så att titta noga på materialet när man ska välja ett löpband är en god ide.

Vilka funktioner och program som löpbandet har

Detta skiljer sig nämligen åt väldigt mycket. Ju mer avancerade program och funktioner som medföljer, desto mer får man räkna med att betala för löpbandet. Alla behöver dock inte de väldigt komplicerade programmen och funktionerna, i många fall räcker mer grundläggande varianter gott och väl med.

Motorn

Olika löpband har olika kraftfulla motorer. En bra motor gör dock att hållbarheten på löpbandet blir bättre, samt att det är mer bekvämt att träna på det, så detta är något som det lönar sig att betala lite extra för!

Märket

Vissa mer kända märken, som är kända för att tillverka produkter av hög kvalitet, tar även lite extra betalt för sitt namn och märke. Detta kan dock i vissa fall vara lite missvisande, så köp aldrig ett löpband bara för märkets skull!

Köp löpband från Sporttema – klicka här.

Storleken

Idag finns det vissa löpband som är väldigt smart planerade och därför är små, men ändå väldigt bekväma att använda. Detta påverkar då givetvis priset, eftersom dessa löpband är svårare att utveckla. Å andra sidan är de största och de mest otympliga löpbanden i regel billigast. Huruvida du verkligen behöver ett litet och nätt löpband eller inte kan bara du avgöra, beroende på hur mycket plats du har över där hemma. 

Pris löpband