Meny Stäng

Billigt löpband

Billigt löpband – Tips för köp samt råd gällande vad du ska undvika
Löpband är otroligt omtyckta och vanliga träningsredskap idag, eftersom de både är skonsamma för kroppen och möjliggör effektiv både lågintensiv och högintensiv träning, beroende på vad man föredrar. De flesta bekantar sig med löpband för första gången på gym, men ju mer man använder dem, desto mer börjar man ofta inse hur bekvämt det hade varit att ha ett eget löpband hemma.

Många blir dock lite avskräckta när de börjar titta på priserna på löpband, eftersom bra och effektiva löpband ofta är ganska dyra. De kan lätt gå på över 10 000 kronor om man inte ser upp, och detta är i regel en för stor utgift för de flesta.
Allt fler letar därför efter sätt att hitta ett billigt löpband. Detta är inte helt lätt, men det går. Här kommer några tips på hur:

Köp ett billigt löpband på nätet

Det låter kanske konstigt, framför allt om du inte är van vid att köpa saker osedda, och många tror vidare att det skulle bli väldigt dyrt att köpa något så stort som ett löpband faktiskt är online, på grund av fraktkostnaderna. Men faktum är faktiskt att många nätbutiker som säljer träningsutrustning, som t.ex. löpband, erbjuder gratis frakt om man köper något som överstiger en viss summa, så fraktkostnaderna behöver man i många fall inte ens tänka på. Även om fraktkostnader förekommer så betyder inte heller det att de går på enorma summor, eftersom de flesta nätbutiker har en översta fraktgräns. Så låt inte fraktavgifterna hindra dig från att köpa ett billigt löpband online!

När det gäller att inte kunna se löpbandet innan så behöver inte heller det stämma. De flesta nätbutiker säljer nämligen exakt samma märkesvaror som du hittar t.ex. i sportbutiker runt om i landet, så om man vill vara riktigt finurlig gällande detta, kan man ju faktiskt ta sig till en sportbutik för att ta en titt på löpbandet i verkligheten, och sedan beställa hem samma löpband billigt via nätet.

Billiga löpband från Sporttema – klicka här – se hela sortimentet av löpband.

bra-löpband

Varför är då nätbutikerna så mycket billigare än vanliga sportbutiker? Det beror på att det kostar betydligt mindre att driva en nätbutik, då de bland annat slipper anlita lika mycket personal, betala dyra hyror för butikslokaler och så vidare. De lägre omkostnaderna visar sig även ut mot kund, vilket gör det betydligt lättare att hitta ett billigt löpband online än i vanlig butik.

billigt-lopband

Köp ett begagnat löpband

Det är nämligen vanligare än man tror att löpband säljs av, av privatpersoner som flyttar, gör om hemma eller helt enkelt inte använder löpbandet lika mycket som de hade trott att de skulle göra. Detta kan du dra nytta av genom att köpa ett billigt löpband begagnat av dem. Ibland kan man se annonser för begagnade löpband till salu i lokala tidningar och liknande, men det finns även många annonsmarknader på nätet, som exempelvis Blocket, som kan vara till hjälp.

Om du väljer att köpa ett begagnat löpband är det dock viktigt att du undersöker skicket på det innan köp, eftersom man ofta köper saker i befintligt skick som det kallas, vilket gör att det kan vara svårt att häva köpet i efterhand om man upptäcker så kallade dolda fel.