Meny Stäng

Innan du köper

Ett löpband brukar vara en fenomenal investering, och funderar du också på att skaffa ett löpband, behöver vi förmodligen inte berätta om alla de fördelar löpband har. Men det finns några praktiska saker som kan vara bra att ha i åtanke när man ska köpa ett löpband, så här kommer en lista på några av de viktigaste av dem istället:

Välj ut en plats för löpbandet i förväg

Ett löpband tar nämligen väldigt mycket plats, och köper man ett löpband utan att ens tänka på detta, kan ett löpband ofta bli väldigt svårplacerat. Så välj ut den plats där du vill ställa ditt nya löpband i förväg, och mät det även om det behövs, så att du får hem ett löpband i lämplig storlek. 

Skulle det vara så att du tycker att ett löpband i rätt storlek för dig är svårt att hitta, kan det även vara bra att känna till att det även finns hopvikbara löpband, som man kan fälla ihop och lägga undan vid behov. På så vis behöver de inte stå framme och ta upp massvis med plats hela tiden.

Titta på vilket underhåll löpbandet kräver

Olika löpband behöver nämligen olika mycket och olika typer av underhåll, och givetvis spelar den livsstil du har in på vilken typ av underhåll som kan anses vara rimlig för dig. Så läs alltid instruktionerna gällande underhållet noga innan du gör ditt val av löpband!

Köp löpband från Sporttema – klicka här – se hela sortimentet av löpband.

bra-löpband

Titta på vilka funktioner löpbandet har

Alla tillverkare och modeller av löpband har nämligen inte samma funktioner, och alla tycker vi att olika funktioner är viktigast. Så bestäm dig för vilka funktioner som är viktiga för just dig, och leta sedan efter löpband som har just dessa funktioner och inget annat. Tänk även på att inte bli för girig och köpa ett löpband med massvis med funktioner som du inte behöver, det är nämligen lätt hänt, men genom att göra detta betalar man endast onödigt mycket för sitt löpband, inget annat. Så fall inte för denna frestelse, utan välj istället det mest lämpliga löpbandet för dig!

innan du köper löpband