Meny Stäng

Så tränar du med ett löpband

Ett löpband gör under för både kondition och viktminskning, för den som är intresserad av det. Men om man är nybörjare när det gäller löpband, kan det vara svårt att veta hur man egentligen bör träna med ett löpband. Därför kommer här en guide till just detta:

Träna regelbundet

Detta är det allra viktigaste. Istället för att trötta ut dig med superlånga träningspass som du gör sällan, är det betydligt bättre att korta ned träningspassen och träna väldigt regelbundet istället. Varannan eller var tredje dag är en bra takt för de allra flesta.

Variera hastigheten och lutningen

Om du hela tiden tränar med samma hastighet och lutning blir nämligen din träning ganska enformig, så ändra både hastighet och lutning med jämna mellanrum. På många löpband finns det även särskilda träningsprogram som kan göra detta åt dig, så att du slipper tänka på detta själv, så att använda dem är ett bra sätt att göra detta enklare.

Sätt mål och följ din utveckling

Detta ökar dels motivationen, men gör även att du enklare kan se om du når resultat. Vissa känner tillfredsställelse av att kunna träna på en svårare nivå eller med en högre hastighet, medan andra håller koll på pulsen, och så vidare. Hur du följer din utveckling är inte det viktiga egentligen, bara att du gör det!

Träna säkert

Följ alla de säkerhetsanvisningar som finns för löpband och undvik att trötta ut dig i onödan. Då ökar nämligen bara risken för skador, som givetvis gör att du inte kan träna under en period. Så var försiktig och överansträng dig inte!

Träna med löpband