Meny Stäng

Så får du ut det mesta av ditt löpband

Ett löpband är en riktigt bra investering, men givetvis blir det en ännu bättre investering om man använder det på rätt sätt. Här kommer några tips på hur var och en som har ett löpband kan få ut mesta möjliga av sitt löpband:

Följ ett träningsprogram

De flesta vet nämligen inte alls hur ofta och hur länge de bör träna med löpbandet, för optimalt resultat. Det finns dock gott om gratis träningsprogram att tillgå på nätet, och dessa hjälper dig hålla koll på att du tränar på ett bra sätt. Så försök att skaffa ett, och följ detta till punkt och pricka, tills du lärt dig hålla en bra träningsrytm på egen hand. Det finns träningsprogram för både nybörjare och mer erfarna löpbandsentusiaster, så oavsett vilken form du är i idag, finns det ingen ursäkt för att inte skaffa detta!

Träna regelbundet

De flesta tränar nämligen med sitt löpband alldeles för sällan, och gör då misstaget att träna alldeles för länge istället. Men i själva verket är det bättre att träna kortare perioder, men mer regelbundet, så lägg om dina vanor så att du tränar regelbundet!

Löpaband hemma

Använd de funktioner som du har på ditt löpband

Många moderna löpband har nämligen mängder med olika funktioner som gör träningen roligare och mer varierad. Så dra nytta av detta, för att öka träningsmotivationen och även träna mer varierat! Har du inte skaffat ett löpband redan, kan det faktiskt vara en bra ide att jämföra olika löpbands funktioner för att hitta det löpband som har funktioner som bäst passar din smak och träningsvanor, så viktiga kan dessa nämligen vara för hur ofta löpbandet används!

Köp löpband från Sporttema – klicka här.