Meny Stäng

Begagnat löpband

Fördelar

Låt oss inleda med den allra mest uppenbara fördelen: det kostar mindre. Det gör det. Du kan hitta ett löpband i fullgott skick till ett mycket förmånligt pris bara genom att titta på rätt ställen; köp- och säljsidor på nätet, andrahandsbutiker eller hos någon närstående som har ett löpband som står och samlar damm i ett av Guds förglömda hörn. Du kan hitta de allra bästa fynden på de mest otroliga ställena om du bara håller sinnet öppet.

Det kan vara bra att börja med ett begagnat löpband om du inte riktigt vet om det är någonting du kommer att fortsätta med. För många är löpträning en rejäl utmaning, varför det alltid kan vara en fördel att handla begagnat och billigt. Att börja smått är bra med tanke på att det medför att kraven på din prestation blir mindre. Med lägre krav är det lättare att komma igång på en sund nivå och inte bränna av i maxfart på en gång. Genom att känna in dig på området och gå långsamt framåt kommer du att få en bättre start på din träning.

Många av de etablerade aktörerna som säljer begagnad träningsutrustning tillhandahåller löpband och erbjuder dessutom garanti på sina varor samtidigt som de fixar till eventuella fel och brister som kan finnas på löpbandet som kommer in.

Nackdelar

Nackdelen med att köpa ett begagnat löpband är till största graden att du inte riktigt vet vad du får. Ett skriftligt och formellt dokument som intygar en hög kvalitet väger ofta mycket tungt, och alltid tyngre än muntliga lovord. Du kan inte vara säker på att det löpband du köper är fullständigt helt, och om någonting skulle gå sönder på grund av förslitning eller en olycka så finns det sällan en garanti att luta sig emot. Långt sagt – ett formellt köpeavtal kan du ha stor nytta av.

En annan nackdel är att att det kan ta tid att hitta det löpband som är avsett för dig. Det är viktigt att lägga tid på att hitta något som passar just dig och dina mål, och det kan bli en riktig utmaning om du är på jakt efter någonting begagnat.

Det finns aktörer som är specifikt inriktade på begagnad träningsutrustning. Problemet är att priset inte kommer att vara lika bra som de fynd du kan finna på andra håll. Det kommer förvisso inte ta lika lång tid att hitta det du söker, men om du är envis och håller ögonen öppna kan du hitta de mest fantastiska fynd du kan tänka dig.